Microsoft Dynamics 365 - Wave 2

Microsoft Dynamics 365 - Wave 2

Microsoft Dynamics 365 - Wave 2

Da var vi kommet til den tiden på året hvor løvet endrer farge og Dynamics oppdateres. Det er alltid knyttet spenning til hvilke nye funksjoner som blir tilgjengeliggjort, og hvordan oppdateringene vil påvirke brukeren. Vi tar dere gjennom en introduksjon av de viktigste nyhetene i Microsoft Dynamics 365 Wave 2.

Utrullingsplan

Det er varierende når de ulike funksjonalitetene blir gjort tilgjengelig og mens noen allerede har fått enkelte oppdateringer, må andre ventes med til over nyåret. Et godt råd er å avtale møte med din CRM-rådgiver for å få bistand til hvilke nyheter som kan påvirke din virksomhet og hvordan du best kan være forberedt på eventuelle endringer.

DYNAMICS 365 SALES

Tidlig tilgang fra august og allment tilgjengelig fra oktober 2020

Dynamics Sales fortsetter å fokuserer på kjernen i produktet og det tilføres derfor i denne omgangen funksjoner som skal bidra til effektivisering av hverdagen for de som jobber i salgsavdelingen.

1. E-post

E-post er fortsatt en av de viktigste kommunikasjonsformene mellom bedrift og kunde, og tidslinjen på kontakten vil nå støtte både visning og svar direkte. Det er også en forbedring av vedlegg som inkluderer en hurtigvisning samt muligheten til å velge flere vedlegg.

2. Forenklede dokumentflyter med forbedrede PDF-funksjoner

Åpner opp for at selgeren kan lagre og dele standardiserte PDF-filer for egendefinerte enheter basert på standardiserte Word-maler. Oppdateringen inkluderer også forenklede valg av dokumentmaler og automatisering av arbeidsflyter ved å generere standard PDF-filer med API. d365 sales

3. Mobil App

En egen definert app som hjelper selgere med å finne informasjon, oppdatere og fullføre oppdraget der hvor de er, samt mulighet til korte notater og hurtigendringsfunksjoner.

Sales Insight

Tidlig tilgang fra august og allment tilgjengelig fra oktober 2020

Sales Insight har til hensikt å tilføre fordeler fra AI til salgsavdelingen som bidrar til å automatisere oppgaver, analysere data og bygge sterkere relasjoner. Noen av oppdateringene vi ser er:

1. Prioritere aktiviteter

Prioriter dine aktiviteter med smartere leadsprioritering via automatisering fra salgs- og markedsavdelingen, samt kommunikasjon med kunder på tvers av de ulike digitale meldingskanalene.

2. Teams transkribering direkte fra arbeidsflyten

Teams blir enda bedre og bruksområdene forsterkes ytterligere. Det vil nå bli mulig å generere Teams anrop direkte fra arbeidsflyten i Dynamics slik at relevant informasjon samles og lagres der hvor det har størst verdi. Av funksjoner som kan være verdt å merke seg er transkriberingsfunksjonen i MS Teams.

3. Forbedret leadscoring

En forbedret leadscoring hjelper salgsavdelingen med å kartlegge toppleads slik at ressursfordelingen har større utbytte, og poengsummene blir lagret i relatert og dedikert enhet i stedet for direkte i kundeemnet.

4. Relasjonsintelligens

Nytt for relasjonsintelligens er at også kunderelaterte samtaler og online møter med Teams blir inkludert.

Dynamics 365 Customer Voice

customer voice

Dynamics 365 Customer Voice er en erstatter og en forbedret utgave av Forms Pro. D365. Customer Voice er et kundetilbakemeldingsverktøy som forenkler kartlegging av service og/eller kundegap direkte fra Dynamics CRM. Styrkene til tjenesten kommer virkelig fram når det brukes sammen med de øvrige Dyanmics appene, og spesielt godt med Dynamics 365 Marketing. En av nyhetene i Customer Voice sammenlignet med Forms Pro er at tjenesten er bygget opp som prosjekter, hvor hvert prosjekt kan inneholde flere undersøkelser, samt at det er raskt og enkelt å komme i gang med ferdig bygde maler.

Dynamics 365 Customer Service

Tidlig tilgang fra august og allment tilgjengelig fra oktober 2020

Til Dynamics 365. Kundeservice kommer det en hel del gode nyheter, blant annet dette:

1. Tidslinje

Forbedret tidslinje med innebgyd bildestøtte for notater samt skjule eller utvide alle poster.

2. E-post

Utbedret e-postmal som bevarer formateringer når du limer inn fra Word eller Excel, og mulighet til å inkludere kunnskapsartikler i e-post.

3. Innsikt i kunnskapssøk

I Wave 2 blir potensialet i kunnskapssøk virkelig løftet i høyden og det vil åpnes opp for langt mer innsiktsfull analyse av kunnskapssøk. Dette gir en større forståelse for hva saksbehandlere søker etter, hvilke problemer som går igjen i kundehenvendelser og hvilke utfordringer de nåværende kunnskapsartikelen ikke løser.

4. AI drevet artikkelforslag

Med AI teknologi vil ansatte spare tid på å lete og lese gjennom artikler for å vite om innholdet har relevans for kundene eller ikke. Forslagene baseres på sakskontekst og tidligere historikk, samtidig som at agenter kan se og samarbeide med agentene som anses som eksperter innenfor aktuell sak.

5. Customer Service Insight

Innsikt fra Customer Service Insight implementeres i D.365 Customer Service. Det betyr at det vil tas i bruk AI i alle støttekanaler, inkludert chat og digitale meldingsutskrifter, noe som vil hjelpe organisasjoner med å bedre forstå problemer kunder står overfor og deres innvirkning på kjernevirksomhetsberegninger over hele engasjementsspekteret.

Dynamics 365 Field Service

Tidlig tilgang fra august og allment tilgjengelig fra oktober 2020

I D365. Feltservice kan Microsoft lokke med enda bedre funksjonaliteter rettet direkte mot utvidelse av bruksområdene. Dette er noen av nyhetene i Feltservice:

1. Kundetilbakemelding med D365. Customer Voice

Inkludering av D365 Customer Voice i Feltservice. Dette kan eksempelvis automatiseres slik at det sendes ut en spørreundersøkelse når en arbeidsordre er fullført.

2. Ressursoptimalisering

Med ressursoptimalisering menes det muligheten til å automatisk koble en ressurs opp mot arbeidsordre basert på flere kompetansevariabler. Hensikten er å sikre en optimalisering av ressursbruk i situasjoner hvor de ansatte har flere kompetanseområder, eller enkelte kompetanseområder er mer etterspurt enn andre.

3. Kalendervisning

Det kommer en forbedring i kalendervisning for å bidra til å forenkle arbeidsdagene bedre gjennom konkret nøkkelinformasjon. Det vil betyr blant annet at ved reservering av avtaler i dagsvisning vises beliggenhet, hendelsestype og bestillingsstatus når det er ledig plass basert på avtalens varighet.

4. Reisetid

Bruk av historiske data fra Bing Maps for å kunne forutsi reisetid mellom avtaler, og muligheten til å planlegge reisetid uavhengig av den ansattes definerte arbeidstid.

5. Mobil app

Det åpnes opp for å se hvor alle feltansatte er i nåtid, og push-varslinger for viktige oppdateringer eller kansellerte avtaler.

Dynamics 365 Marketing

Tidlig tilgang fra august og allment tilgjengelig fra oktober 2020

Markedsmodulen til Microsoft var god, og nå er den enda bedre! Nyheter som kan være verdt å merke seg er:

1. Kundereiser

Utvikling av kundereiser har fått et stort løft som inkluderer både nytt utseende og en rekke mer intuitative funksjoner, som forenklede tidsbaserte reisehandlinger, mulighet til å tilpasse lerretet som horisontalt eller vertikalt og mulighet til å lage negative baner. Negative baner åpner opp for en aktivitet når et kriterium ikke blir møtt, og modulen blir dermed enda bedre på å etterleve god direkte kommunikasjon.

kundereiser

2. Sosiale Medier

Fordi markedskommunikasjon ikke bare handler om direkte kommunikasjon har Microsoft forbedret hvordan Sosiale Medier er ivaretatt i D365 Marketing. Med den nye oppdateringen kan du enkelt både lage og planlegge innhold for Facebook, Twitter og LinkedIn. Det er hovedvekt på brukervennlighet slik at det blir både enklere å utvikle innlegg, og å planlegge en jevn strøm av innhold over dine sosiale kanaler.

3. Microsoft Teams

En stor glede for mange er uten tvil integrasjon mellom Teams og Marketing. Integrasjonen gjør at Teams kan brukes direkte som webinartjeneste i arrangementer, du kan legge til "produsenter" eller "foredragsholdere" direkte fra Marketing og det åpnes opp for arrangementinnsjekkinger for direktesendte arrangementer og møter.

4. Redigering av e-post og skjemaer på stedet.

Etterlenktet og bidrar uten tvil til å gjøre modulen langt mer brukervennlig. Nå trenger du ikke lenger å navigere seg bort fra en kundereise til en e-post, side-, skjema eller segmentoppføring for å opprette eller oppdatere innhold.

5. Smartere segmentering

naturlig språk d365 marketing

Bruk naturlig språk for skapelse av segmenter. Ved hjelp av enkle ord for å spesifisere attributtene og logikken kan du nå akkurat den målgruppen du ønsker. Skriv for eksemepl: "kunder som bor i Norge, men ikke i Oslo, og som jobber innen IT" for å skape et segment.

6. Customer Insight

Optimaliser bruk av dine data ved å hent data fra flere datakilder i hele organisasjonen. Bygg segmenter i Customer Insight og bruk dem direkte i Dynamics 365 Marketing.

I denne omgang valgte vi kun et fåtall av de mange nyhetene som kommer. Ta kontakt med oss for rådgivning for hvordan din virksomhet best mulig kan forberede seg og dra nytte av Microsoft Dynamics 365 Wave 2

Vil du vite mer?

Legg igjen telefonnummeret ditt her, så ringer vi deg for en uforpliktende prat. Vi svarer dere normalt innen en virkedag.