Hvorfor bruke elektronisk signatur?

Hvorfor bruke elektronisk signatur?

Hvorfor bruke elektronisk signatur?

HVORFOR BRUKE ELEKTRONISK SIGNATUR?

Her om dagen fikk jeg levert en pakke på døren. "Signer her er du snill". Jeg fikk penn og papir i hånda, og ble med ett redusert til en uidentifisert huleboer. Elektronisk signatur, digital signatur eller e-signering. Uansett hva du kaller det, digitale signeringsmetoder som BankID, epost, SMS, LinkedIn og Facebook vil snart utrydde penn og papir. I denne artikkelen beskriver jeg hvorfor.

1. SIKKERHET

Signaturen min har med tiden blitt til en tilfeldig krusedull som hvem som helst kan kopiere. Ikke engang jeg selv klarer å tyde min egen signatur, og det kunne vært hvem som helst som signerte. Elektronisk signatur gir både sikker identifisering og lagring, som inkluderer nøyaktig sted og tidspunkt.

2. KUNDETILFREDSHET

For et stund tilbake måtte jeg beskjed om å fylle inn et skjema og "bare printe ut, skrive under og sende inn". Ikke nok med at jeg føler meg som en huleboer når jeg må lete i leiligheten etter penn og papir. Jeg har ingen planer om å kjøpe meg en printer eller ta en tur på posten bare for å være kunde. Vi lever i 2018! Både når det gjelder B2C og B2B forventer jeg at du tilbyr meg å signere digitalt.

3. ØKE SALGET

Jeg er ikke lenger kunde hos de som forventet at jeg skulle printe ut, skrive under og ta en tur på posten. I dag forventer kunder at alt er så enkelt som det kan få blitt. Å tilby kunder å signere umiddelbart, mens motivasjonen for å signere fortsatt er på topp, minsker sjansen for at kunder ombestemmer seg i prosessen og øker sannsynligheten for at kunder gjennomfører kjøpet. Det gjelder både B2C og B2B.

4. REDUSERE KOSTNADER

Med elektronisk signatur trenger verken du eller kunden din printer, blekk, papir, penn, skanner eller fax. Man trenger ikke engang møterom. Både bedriften din og kundene dine sparer både tid og penger.

5. AUTOMATISERING

Ideelt sett burde det automatisk blitt sendt en epost eller en sms til meg samtidig som jeg fikk produktet levert, så jeg fikk muligheten til å signere elektronisk. Det er faktisk ikke så veldig vanskelig å implementere e-signatur som en automatisk del av arbeidsprosesser. Vi i ProsessPilotene har god erfaring med det.

En enkel og kostnadseffektiv løsning er Signicat Sign for Dynamics 365. Det er en løsning vi i ProsessPilotene har utviklet i samarbeid med Signicat. signicat-png

Microsoft Dynamics 365 er den ledende forretningsløsningen for håndtering av kundereiser og arbeidsprosesser, og Signicat er ledende i Norden på elektroniske identiteter og signatur.

Signicat Sign for Dynamics 365 erstatter utskrift, fax, skanning og bud-levering av dokumenter og gjør at du kan tilby mottakere å signere med BankID, epost, SMS og profiler på sosiale medier, helt automatisk.

Enhver Microsoft Dynamics 365 partner kan tilby Signicat Sign for Dynamics 365.

Vil du vite mer?

Legg igjen telefonnummeret ditt her, så ringer vi deg for en uforpliktende prat. Vi svarer dere normalt innen en virkedag.