Convergence 2014 Barcelona - Oppsummering fra dag tre

Convergence 2014 Barcelona - Oppsummering fra dag tre

Convergence 2014 Barcelona - Oppsummering fra dag tre

Konferansens siste dag var torsdag, og var satt opp ganske likt som for onsdagen. Enkelte av de mer populære foredragene kjøres både onsdag og torsdag slik at det skal være mulig å få med seg alt.

Jeg valgte å høre mer på hva som var status vedrørende Microsoft Dynamics Marketing, forkortet MDM, samt diskutere produktnyheter med en rekke av de viktigste leverandørene.

MICROSOFT DYNAMICS MARKETING

MDM er Microsoft satsing på e-post markedsføring, landingssider, undersøkelser og event. MDM har utviklet seg mye det siste årete og er nå klart til å tas i bruk. De beste nye funksjonene er rettet mot dynamisk nettsider og epost.

Eksempel på dynamisk nettside er et påmeldingsskjema til en konferanse, der skjemas innhold tilpasses den som skal fylle ut skjema. En kan tenke seg at kunder i en bransje ser noe annet innhold på skjema enn kunder i en annen bransje. Her er MDM fullt integrert med CRM, slik at det er dine CRM data som styrer stort sett alt.

Dynamiske eposter har omtrent samme funksjon som dynamiske eposter. Dette kan være meget tidsbesparende for kunder som har stort antall epost maler for markedsføring. Slike kan nå forenkles til færre maler, og dermed forenkle markedsføringsarbeid.

Videre har MDM fått et grensesnitt (API) som gjør at du kan melde folk av og på nyhetsbrev fra din webshop. Dette er et reelt scenario som flere av våre kunder helt klart vil kunne dra nytte av. Annet brukseksempel er at utsendelse av ordrebekreftelser via epost fra ditt ordresystem. (Ikke bare fra Microsoft systemer).

MDMs svakhet etter mitt skjønn er fortsatt at tjenesten mangler en del vesentlige punkter. Den største er nok at event delen er for vanskelig å sette opp for vanlige brukere. Særlig når en ser mot Eventbrite.com og hvor enkelt dette kan gjøres.

Vår vurdering er at MDM passer best til større selskap og kompliserte behov. Hva som er rett for deg må vurderes fra gang til gang. Vi bidrar gjerne til å finne beste løsningen for deg.

E-POST I CRM

En annen nyhet som er svært ettertraktet er at CRMs vanlig editor for e-post nå faktisk blir bra. Omsider spør du meg. Dette betyr i praksis at for kunder som kun ønsker å kjøre meget små og enkle nyhetsbrev, trenger de ikke kjøpe hverken MDM eller Click Dimensions.

INSIDE VIEW

Et av Microsofts siste oppkjøp er InsideView. Dette selskapet har en enkel med genial ide. De bruker «big-data» til å gi relevant informasjon om alle verdens selskap og personer i CRMs skjema for firma og kontakter. Hvorfor? For å kunne gi selgere og kundeservice behandlere best mulig kunnskap om kunden sin, identifisere endringer i markedet, finne nye kunder og tilby riktig tjenester. InsideView har per dags dato ca 30.000 datakilder som de benytter.

Jeg har tidligere omtalt bruk av «machine learning», så jeg tror du kan se hvordan dette går. InsideView vil kombinerer big-data teknikker og analyseteknikker for å gi deg mest mulig relevant informasjon om dine kunder.

Det er åpenbart at InsideView vil skape verdi for våre kunder dersom InsideView får tak i norske datakilder. Derfor tok jeg initiativ til møte med dem for å se om det er mulig med et samarbeid der vi leverer våre datakilder til dem. Enhetsregisteret er allment tilgjengelig i Norge for eksempel. Dermed kan vi begynne der. Men det hadde vært gøy om Opoint og BisNode kom på banen for å levere data også.

http://vimeo.com/105571590

TRILLIUM

Trillium er et fantastisk selskap som har spesialisert seg på datakvalitet. ProsessPilotene er forhandler av Trillium for Norden. Trillium som system integrerer seg med din wehshop, CRM og ERP system slik at data som skapes er mest mulig presis. Systemet passer best for kunder som har over 250 næringskunder eller mer enn 500 privatkunder, eller som sliter med dårlig datakvalitet generelt.

Dette er meget sentralt, fordi 50% av alle havarerte CRM prosjekter dør pga dårlig datakvalitet. ProsessPilotene er nå klare til å bidra her.

CLICK DIMENSIONS

Jeg tok en tur innom og hilste på Lisa fra vår partner Click Dimensions. Siste nytt fra den kanten er integrasjon mot Eventbrite.com. Dermed har en god mulighet for å gjennomføre events av alle typer uten utvikling.

Click Dimensions som selskap vokser bra, de lager bunnsolid tjeneste innen epost markedsføring, spørreundersøkelser, landingssider, kundereiser med mer.

De har gode nettsider som anbefales å titte på.

POWERBI

PowerBI og rapportering ble omtant i mine kommentarer fra konferansens første dag. PowerBI er Microsofts storsatsning på rapportering og analyse. Da er det kanskje ikke overraskende at den samme teknologien er fullt ut integrerert med Dynamics CRM 2015. (Tilgjengelig fra desember/januar). Følgende video viser klart hvordan dette blir i praksis:

UTSTYR FOR TEKNISK SERVICE

Panasonic hadde utstilt nytt utstyr for bruk i feltet.

Jeg fikk en demo der representanten kastet enheten tvert over gulvet. Så den tåler virkelig juling. De lager flere utgaver hvor eneste forskjellen er størrelsen på skjermen. Det som også er nyttig er den innebygde kortleseren som gjør at du kan ta betalt for oppdraget ditt med en gang.

DOCUSIGN

Sist men best, var et raskt besøk med DocuSign. Deres systemer blir stadig mer integrert med Office 365, SharePoint og CRM, og kan virkelig anbefales. Vi i ProsessPilotene er ikke bare forhandler, vi er også kunde. Og vi sparer mye tid på bruk av DocuSign i hverdagen. Anbefales virkelig.

TAKK FOR NÅ

Etter tre intense dager, sitter jeg nå på flyet og reflekterer over konferansen. I sum likte jeg årets konferanse bedre enn i fjor.

Jeg har jobbet med Dynamics CRM i syv år. Når jeg begynte fantes det knapt en blog om CRM, og antall leverandører som lever av CRM og tilleggsprogramvare var meget få. Nå, syv år senere har en hel industri blitt etablert rundt Dynamics CRM. Både vekst og innovasjonstakt øker fra år til år med over 20% per år. Særlig på innovasjonssiden ser jeg mange lyspunkter som vil skape stor verdi for våre kunder fremover.

Det er en god tid til å være (arbeids-) ProsessPilot.

For ProsessPilotene i Barcelona

Frode Stenstrøm

Vil du vite mer?

Legg igjen telefonnummeret ditt her, så ringer vi deg for en uforpliktende prat. Vi svarer dere normalt innen en virkedag.